מילון מונחים

מבנה גוף :
אקטומורף – גוף רזה טבעי. בעלי מראה אתלטי-ארוכים וצרים.
מסת שריר לא גדולה ואחוז שומן נמוך.
אנדרומוף – גוף הנוטה להשמין די בקלות, לעיתים בצורה עגלגלה, בעלי בטן, אגן וידיים שמנות יותר.
מזומורף – גוף בעל מסת שריר גדולה טבעית, בעלי אחוז שומן טבעי לא גבוה ומבנה רחב עם מסת שריר טבעית של שרירים.

BMI – היחס בין המשקל לגובה (Body Mass Index).

RMR – כמות האנרגיה שהגוף שורף במנוחה ( Resting Metabolic Rate ).

חלבונים (Protein ) –  עשרים חומצות אמינו שמהן מגיעים החלבונים. 8 חיוניות מגיעות מן המזון , 12 לא חיוניות חלקן מיוצרות בגוף.
החלבון מסייע לגדילת השריר, לירידה במשקל ולתחושת שובע .

פחמימות – פחמימות הם סוכרים.
הפחמימה נחלקת לשני סוגים – פחמימות פשוטות (סוכר פשוט) נחשב לקלוריות ריקות הנספגות במעיים במהירות ועל כן יעלו במהירות את רמת הסוכר בגוף ופחמימה מורכבת (סוכר מורכב) נמצא בעיקר מאכלים מחיטה מלאה, עמילנים דגנים מלאים ירקות ופירות.
תהליך העיכול ממושך ורמת הסוכר בגוף לא תעלה במהירות.

גלוקוז – כל מה שנאכל שהוא פחמימה יהפוך להיות גלוקוז.

אינסולין – מופרש בתגובה לשינויים ברמות הגלוקוז בדם.
תפקידו המרכזי בשמירה על איזון מטבולי בגוף.
מווסת את צריכת הסוכר.

אימוןHIIT (אימון בעצימות גבוהה) – אימון אינטרוולים אינטנסיבי, יחסית קצר, משלב אירובי עם תרגילי כוח.

אימון כוח/התנגדות – המטרה להעלאת מסת שריר שימור ופיתוח סיבולת וכוח שריר.

אימון סיבולת לב ריאה (אירובי) – אימוני ריצה/הליכה /שחיה ,אימון המפעיל קבוצות שריר גדולה לאורך זמן.
פעילות אירובית שומרת על משקל תקין ומשפרת מרכיבים מטבוליים כמו שומנים בדם, סוכר בדם ,לחץ דם ועוד.

בניית חלבוני השריר – צריכה של מזון עשיר בפחמימה וחלבון תביא לחידוש הרקמות שניזוקו במהלך האימון ולבנייה של חלבוני אכילה לאחר אימון.

דלדול מאגרי הגליקוגן בשריר – גליקוגן זוהי צורת האגירה של גלוקוז (יחידת פחמימה בסיסית) בגופנו, והמאגר קיים בכבד ובשרירים. אימון כוח שמבוצע בצורה נכונה הוא אימון אינטנסיבי לשרירים וגורם לניצול מוגבר של גלוקוז בשרירים הפעילים, ובכך לדלדול מאגרי הגליקוגן.

מילוי מאגרי גליקוגן – התהליך החשוב ביותר להתאוששות לאחר אימון וההכנה לאימון הבא. הורמון האינסולין הוא זה שמאפשר לתהליך זה להתבצע בצורה אופטימלית. הפרשה מיטבית של אינסולין לאחר האימון מתבצעת באמצעות אכילה של פחמימות וחומצות אמינו מסוימות.

צור קשר

שיחת ייעוץ ללא התחייבות

Call Now Button